Stress... Het lijkt wel een modewoord, met een vaak negatieve lading. Toch kan stress op zich zowel positief als negatief zijn. Stress kan op korte termijn namelijk heel goed helpen bij direct gevaar en zorgen voor alertheid en reactiesnelheid. 

Langdurige stress is echter ongezond en kan leiden tot overspanning en zelfs burn-out. 

Stresspreventie van Attent Talent is daarom gericht op die langdurige en ongezonde stress. Samen gaan we op zoek naar de oorzaken. Waar krijg jij stress van? Het is belangrijk om een helder beeld te hebben van jouw stressoren, zowel extern als intern. Daarnaast signaleren we de symptomen van stress. Welke klachten ervaar jij door stress? Wanneer ervaar je ze en hoe? Zodra we dit helder in beeld hebben, werken we samen naar stressreductie. Hoe kun je voor jezelf tijdens hevige stressmomenten deze stress verminderen en in de toekomst zelfs proberen te voorkomen? Ben je benieuwd hoe ook jij dit voor elkaar kan krijgen?

Ik help je graag op weg om jouw stressoren de baas te worden en te blijven.

Attent Talent heeft een compleet programma ontwikkeld, 'Vergroot je veerkracht', gericht op de mentale gezondheid en stresspreventie. Het volledige programma bestaat uit negen (online) groepsbijeenkomsten, een volledige KernTalentenanalyse en individuele coachsessies. Dit programma kan worden aangeboden aan zowel particulieren als zakelijk geïnteresseerden. Neem voor meer informatie geheel vrijblijvend contact op. 

https://www.freepik.com/free-photos-vectors/background

'It's not stress that kills us, it is our reaction to it.'

Hans Selye

Burn-out is voor Losers*

Overtuiging 4: Als alles AF is.

Mensen met een burn-out zijn vaak knetterhard voor zichzelf. Ze gunnen het zichzelf nauwelijks even te rusten, te ontspannen of plezier te maken. Dat doen ze ‘straks’ wel, als ze ‘alles’ gedaan hebben. Helaas blijkt maar al te vaak dat er dán geen tijd meer over is… Hun ‘to-do-lijstjes’ zijn zo enorm lang en als het lijstje bijna klaar is, dan verschijnen er ineens nieuwe dingen die 'moeten' gebeuren. Hierdoor zijn ze nooit klaar, zijn ze niet tevreden over wat ze doen, nemen ze dus geen rust en raken ze uitgeput, oftewel burned-out.  

Lees meer »

Overtuiging 3: YES please!

Ben jij een pleaser? Iemand die gevoelig is voor erkenning van en waardering door anderen? Wil jij ook graag het liefst door iedereen aardig gevonden worden? Ben jij hierdoor ook conflictvermijdend? Dan is het goed dat je dit leest!

Lees meer »

Overtuiging 2: Alles moet perfect!

Toegegeven, ik doe het graag goed. Ik wil graag zelf tevreden zijn met het resultaat van mijn inspanningen en vind het ook heel prettig als anderen dat ook zijn. Ik doe graag mijn best. Dat heeft me in het verleden vaak gunstige resultaten opgeleverd. Goede resultaten op school, excellente beoordelingen door de werkgever. So far so good. Ik denk dat er niet veel mis is met ‘goed je best doen’, hard werken en anderen proberen tevreden te stellen.

Lees meer »

Overtuiging 1: Dat overkomt mij niet!

Ik was er heilig van overtuigd: Een burn-out is voor LOSERS. * Mensen die niet bekwaam zijn voor hun vak, mensen die er ‘de kantjes vanaf lopen’. Ik was jong, had net mijn vwo-diploma op zak en studeerde aan de Pabo. Ik was vastbesloten de allerbeste juf te worden die er ooit had bestaan. Ik hoorde regelmatig dat burn-outs vaak voorkwamen in het onderwijs. Dat ging mij dus niet gebeuren. Ik vond de rekentoets een eitje, kreeg goede beoordelingen voor mijn stages en doorliep de modules met gemak. Ik was (zeer) perfectionistisch, een harde werker en had een groot hart voor al mijn leerlingen.

Lees meer »

* Excuses voor eventuele consternatie. Als je de blogs leest, begrijp je deze titel wellicht beter.